Objavljeno: 12 Avg 2010 19:48 Naslov sporočila: Porova pita
S pito iz krhkega testa, ki ji Francozi pravijo quiche, se lahko igramo na različne načine - tokrat je testo iz polnozrnate pšenične moke, nadev pa iz pora in parmezana.
Testo:
- 250 g polnozrnate pšenične moke
- 125 g masla
- pol žličke soli
- 5 žlic hladne vode
Nadev:
- 2 pora
- čebula
- maslo
- 200 ml rastlinske smetane
- 100 g parmezana
- 2 jajca
- 100 g mocarele
V široko posodo presejemo moko in dodamo sol ter hladno vodo. Povrhu na majhne koščke razdrobimo maslo, da ga bomo lažje vmesili. Zgnetemo v gladko testo in oblikujemo hlebček. Ovijemo ga v prozorno folijo in damo v hladilnik za 20 minut. Medtem pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. Testo razvaljamo v krog in ga položimo na namaščen pekač. Testo prebodemo z vilicami, da se ne bo preveč napihnilo med slepo peko. Lahko ga obtežimo tudi z rižem. Pečemo ga približno pol ure.
Medtem pripravimo nadev. Narežemo por in čebulo ter ju prepražimo na maslu. Posebej zmiksamo rastlinsko smetano, da postane kompaktna. Z žlico primešamo parmezan in jajca. Testo vzamemo iz pečice, nanj naložimo por in polijemo s prelivom. Povrhu lahko položimo še kose mocarele. Pečemo pol ure oz. dokler preliv ne postane rumenkaste barve. Bon Appétit!
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Stran 1 od 1
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas